The legal stuff

Disclaimer en Privacy

GDPR enal! Weetwel, die privacywetgeving waardoor iedereen op zijn achterste poten gaat staan bij het horen van die 4 lettertjes. Ook voor blogs van toepassing, toe blijkt. Dus bij deze. Al wil ik al vooraf zeggen: ik doe niks creepy met uw gegevens (serieus, kerel!), ik zou niet weten waarom én hoe. Ik wil gewoon schrijven en jullie mogen lezen en reageren. Maar ja, de wet is de wet…

Auteursrechten

Failing to be Superwoman is de persoonlijke blog van Delphine Desmet. Foto’s en beeldmateriaal die ik gebruik zijn doorgaans door mezelf gemaakt. Heel soms gebruik ik al eens een foto of andere content van een andere bron. Als dat het geval is, dan heb ik daar steeds toestemming voor gevraagd en/of vermeld ik de oorspronkelijke bron. Maar ik ben natuurlijk niet perfect. Mocht je dus iets vinden dat niet klopt, just let me know via failingtobesuperwoman@gmail.com, dan breng ik in orde wat in orde moet gebracht worden.

Als je een foto van mij écht mooi vind en je wil die verder verspreiden via jouw eigen kanalen, doe maar, mits duidelijke bronvermelding. Een beetje credit voor mijn harde werk en creativiteit vind ik wel op zijn plaats. Als je mij verwittigt via failingtobesuperwoman@gmail.com, dan kom ik graag meelezen of kijken wat je met mijn content doet.

Zorgvuldigheid & beperkte aansprakelijkheid

Er gaat veel zorg en aandacht naar het samenstellen en up-to-date houden van de informatie op deze blog. Toch ben ook ik niet perfect (du-uh, lees de titel van deze blog!). Als er dus een onvolledigheid en/of fout is, tant pis. Failing to be Superwoman kan niet aansprakelijk gesteld worden voor deze en andere onvolmaaktheden. Ook verkondig ik op mijn blog mijn eigen mening en is het absoluut niet de bedoeling dat die al juridisch, medisch en/of professioneel advies geïnterpreteerd wordt.

Omdat de inhoud op deze blog puur het resultaat is van mijn eigen hersenspinsels en geenszins bedoeld is als DE waarheid, kan het zijn dat dit afwijkt van jouw ervaringen of ideeën. Uiteraard heeft iedereen het recht op zijn eigen mening en om die te uiten. Dat kan ook op deze blog, in de comments of per mail. Ik doe mijn best om op het web een beschaafd persoon te zijn, ik verwacht minstens hetzelfde volwassen gedrag van mijn lezers. Om mijzelf en mijn lezers te beschermen tegen vulgaire praat en andere obsceniteiten, worden reacties die niet getuigen van enige elementaire beleefdheid niet gepubliceerd of zal ik niet reageren op mails met dergelijke inhoud.

Identiteitsgegevens

Failing to be Superwoman (https://www.failingtobesuperwoman.be) is van de hand en het brein van Delphine Desmet. Als je beter wil leren kennen of écht een dringende vraag hebt of gewoon goeiedag wil zeggen, dan kan dat via failingtobesuperwoman@gmail.com

Failing to be Superwoman is een blog, dus een website en die houden nu eenmaal persoonsgegevens bij. Soms weet ik zelf niet hoe dat kan, maar blijkbaar gebeurt dat automatisch om deze blog goed te laten draaien en het ook voor jou zelf gemakkelijk te houden. De technische kennis daarover heb ik niet, maar kan ik wel opvragen als je het hele discours wil horen.

Privacy

Failing to be Superwoman verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat jij je gegevens zelf aan mij bezorgt.

 1. Google Analytics & Jetpack WordPress Plugin
  Statistische gegevens van bezoekers op deze blog worden door middel van Google Analytics & de Jetpack WordPress Plugin verzameld. Ik gebruik deze tools om de bezoekersaantallen en het verkeer naar mijn blog/website te analyseren en mijn blog te optimaliseren. Deze gegevens zijn op geen enkele manier voor marketing en/of andere commerciële doeleinden bedoeld. Ze worden ook niet in een aparte database bewaard. De gegevens voor Google Analytics worden door hen bewaard en dit gedurende 26 maanden. Daarna verwijdert Google deze automatisch.Google Analytics verzamelt de volgende gegevens: IP-adres, taal & locatie van lezers, manier waarop de lezer op deze blog terecht kwam (sociale media, trefwoord, zoekmachine, andere website, …), hoe lang een lezer op deze blog vertoeft, met welk type apparaat de bezoeker deze blog bezocht, besturingssysteem & browser. Ikzelf doe daar verder niets mee. Ik zou zelfs niet weten hoe.
 2. Reacties op blogposts
  Failing to be Superwoman maakt gebruik van WordPress als platform voor de blog. Indien je een reactie achterlaat onderaan een blogpost dien je je naam, e-mailadres (en website) in te vullen. Deze gegevens worden enkel bijgehouden zolang het artikel waarop de reactie werd achtergelaten online staat. Deze gegevens worden niet verwerkt of gebruikt voor marketing en/of andere commerciële doeleinden. Je kan steeds je eigen reactie verwijderen en/of mij hiervoor contacteren.
 3. Nieuwsbrief en Bloglovin
  Je kan ervoor opteren om deze blog te “volgen” via “nieuwsbrief” of Bloglovin. Als je mij volgt via “nieuwsbrief”, dan heb je zélf je mailadres opgegeven om een bericht te krijgen elke keer er een nieuwe post van mij verschijnt. Je kan je hiervoor gemakkelijk zélf uitschrijven onderaan elke mail of mij gewoon contacteren en dan zoek ik uit hoe ik dat voor jou kan doen. Als je mij volgt via Bloglovin, wil het zeggen dat je een account hebt bij die website (https://www.bloglovin.com) en dan lees je best hun privacyverklaring om te weten wat zij met jouw gegevens doen. Want ik doe daar via die site niets mee. Opnieuw, ik zou niet weten hoe.
 4. Cookies
  Door deze blog te lezen ga je akkoord met het gebruik van cookies. Je kan deze wel makkelijk wissen of blokkeren via je webbrowser.
Winacties

Once in a blue moon worden er hier winacties georganiseerd. Deelnemen gebeurt gewoonlijk via de comments, waarbij je opnieuw je naam en e-mailadres moet achterlaten. Die gegevens worden niet verder doorgegeven voor commerciële doeleinden (nobody likes spam!). Bij elke winactie staat er een periode/deadline vermeld.
Failing to be Superwoman is niet verantwoordelijk als jouw gewonnen product niet aankomt of wel aankomt en beschadigd is. Het vertrekt altijd in perfecte staat ten huize Superwoman.

Moderatie van reacties

Failing to be Superwoman behoudt het recht om reacties onderaan blogposts die de blogger en/of andere lezers beledigen, bedreigen, onrespectvol zijn en/of op een andere manier als negatief ervaren kunnen worden te verwijderen. Comments van merken en/of webshops die reclame bevatten kunnen eveneens verwijderd worden. Serieus dudes, keep it cool! Elementaire beleefdheid, pretty please.

Samenwerkingen

Failing to be Superwoman is een persoonlijke blog geschreven door de immer innemende Delphine (aka Mamafien). Mijn blog is nog niet zo groot en dus nog niet interessant genoeg voor vele merken. Als ik dan toch per uitzondering van bedrijven of organisaties gratis producten ontvang, dan heeft dat geen enkele invloed op de inhoud, onderwerpen en/of berichten die op deze blog verschijnen. Wat ik schrijf is altijd puur persoonlijk en ik laat me niet beïnvloeden. Ik werk ook enkel samen met merken waar ik zelf achter sta of waar ik een match voel. Als ik een “gesponsorde” post schrijf of als er iets verschijnt in het teken van een samenwerking, dan staat dat altijd duidelijk vermeld.

Dus, lieve lezers, laten we gewoon samen ons gezond verstand gebruiken en blijven communiceren, dan blijft Failing to be Superwoman een gezellig plekje op het wereldwijde web voor ons allemaal.