#positiviteit en al

Ik doe nog eens mee aan een Blogchallenge. Want ja, ik had nog niet genoeg hooi op mijn vork. Maar de toffe madammen Evi en Nina van Blogboost hadden wel een punt toen ze in de voorstelling van hun blogchallenge vroegen of mijn blog een boost kon gebruiken. Want dat is nodig, ja. Af en toe post ik hier eens iets, maar het is de laatste tijd vooral nog een to do die altijd maar naar onderen geschoven wordt op de lijst dan dat ik er echt plezier aan beleef. 

Nu, ik vind het nog altijd leuk om hier te komen schrijven, maar dat geregeld “moeten” posten zuigt de fun eruit. En dat wil ik niet. Want ik ben hier graag positief (sommige negatieve posts niet meegerekend, uiteraard ;)). En ooit kreeg ik ook écht wel energie van wat in mijn hoofd zit hier op mijn eigen stukje internet achter te laten. 

En over die energie gesproken. Nina en Evi vroegen in hun eerste uitdaging van de challenge iets over positiviteit en waar ik energie van krijg. Awel, laat ik dat dan maar eens delen hé. 

Wat een positieve ingesteldheid betekent voor mij

Positief in het leven staan is niet hetzelfde als altijd happy zijn. Verre van! Want dat ben ik zeker niet. Hallo, zoekende freelancer/ondernemer, twee kinders, een pandemie, een nakende verhuis… Dat brengt allemaal de nodige issues met zich mee. Maar ik heb wel geleerd om er positief mee om te gaan. 

En ja, ne keer goe zagen of een potje huilen hoort daar soms ook bij. 

Wat ik doe om niet te blijven hangen in negatieve gevoelens? 

Ik hou me liefst zo ver mogelijk weg van mensen die de energie uit mij zuigen. 
Of laat me niet meer vangen aan gemeen geroddel. 
Ik beperk mijn mediaconsumptie enorm en probeer niet te lang te blijven hangen in he said, she said ruzies. 
Ik ben aan het afkicken van het people pleasing waarmee ik vooral mezelf klein hield. Op mijn strepen durven staan en mij niets aantrekken van wat anderen daarvan vinden. 
En ik probeer (ik zeg PROBEER) mijn rommelige kelder niet meer te vergelijken met andermans blinkende etalage. 
En vooral, mijn nieuwe motto: leven en laten leven. Iedereen heeft zijn of haar verhaal en verleden, wees niet te snel in je oordeel en wees ook niet te trots om je eerste indruk bij te stellen.   


Cheers to life! ’t Zal wel zijn!

Waar ik energie van krijg

  • Een dikke knuffel van mijn kinders. Wij zijn een erg aanhankelijke familie. De knuffels en kussen vliegen hier in het rond en ik hou ervan! Zo’n klein kleuterlijfje tegen het mijne gedrukt, er is toch niets beter dan dat?!
  • Wandelen. Ik heb het wandelen ontdekt, dames en heren. Vroeger altijd gezaag als we op reis een klein tochtje gingen doen, maar nu helemaal into wandelen. Podcast in de oren en gaan. I love it. Veel minder belastend voor mijn gewrichten dan lopen en minder gedoe dan fietsen. Ideaal na de lunch om mijn namiddagdipje tegen te gaan. 
  • Sporten. Eigenlijk krijg ik van alle sporten die ik doe energie. Logisch natuurlijk, ‘t is gelijk wetenschappelijk bewezen en al. Maar fietsen, zwemmen of (sinds kort) penalty box (zoek het eens op op youtube), achteraf ben ik echt klaar om alles aan te pakken. 
  • Zingen in den auto. Sinds de lockdown zit ik veel minder in de auto, maar als het nog eens gebeurt, dan zet ik bijna altijd onze Spotify-lijst op. De kindjes hebben de microbe ook te pakken. We hebben een lijst speciaal voor hen (maar – nog – géén K3!) en zingen dan samen mee. Geniaal hoe Warre soms zelfs onbewust begint mee te “zingen” als er een liedje komt dat hij leuk vindt. 
  • Een mega lekker nieuw recept ontdekken. Ik heb niet veel “regulars” die ik elke week klaarmaak, behalve spaghetti of macaroni met kaas en ham voor de kindjes. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Er zijn zoveel recepten, dan moet ik die toch eens gemaakt hebben zeker! En als er dan eentje een echte hit is, dan voel ik mij daar goed bij. Extra punten als ik op een drukke dag iets goddelijks uit mijn mouw kan schudden met wat we nog in de frigo hadden liggen. 
  • Een gelukkige klant. Uiteraard krijg ik ook energie van mijn werk! Als ik voel dat de copy écht goed zit en mijn gevoel wordt beaamd in de reacties van klanten, man, dan krijg ik zo’n boost! Dan is dat imposter syndrome nergens meer te bespeuren (toch voor een dag of 2 ;-)).
  • Wielen die niet afdraaien en een schema dat mooi gevolgd kan worden. Mijn perfectionistisch hoofd heeft dat af en toe nodig.
  • Een opgeruimd huis dat er ook minstens een uur opgeruimd blijft bijliggen (meestal als de kinderen niet thuis zijn, da’s logisch). Rust in huis is rust in het koppeke. Zo hard dat!
  • Een date. Is het met Koen of met een vriendin, maakt me niet uit. Maar gewoon eens nen toffe babbel met iemand. Theetje daarbij of in een goed restaurant. Of zelfs, zoals onlangs met Liese, een walk & talk. Awel ja. Meer moet dat niet zijn. Daarvan laden mijn batterijen weer op, se.

En jij? Waar krijg jij energie van? Wat maakt jou gelukkig en waardoor kan jij er weer tegenaan?

Published by

Delphine

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

3 thoughts on “#positiviteit en al

  1. Heel veel van jouw dingen geven mij ook energie. En ik werk zelf al een poosje aan dat people pleasing, me niets meer aantrekken van wat andere denken & mezelf vergelijken met anderen. Het gaat met vallen en opstaan, maar dat is logisch denk ik 🙂 En dat motto, dat is eentje dat ik hier ook toepas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.