At the moment

De afgelopen weken zat mijn kop vooral vol met snot (pollen, woohoow!) en met een heleboel mama-dingen. Je weet wel, die duizenden dingen die je moet regelen, alles waar je moet aan denken en dan niet vergeten dat je zelf ook nog een leven hebt. Vooral vorige week viel alles samen en zagen Koen en ik elkaar alleen maar bij het overdragen van de “wacht” over de kinderen. Ik ging op zondag nog een overzichtje schrijven van de afgelopen week. En kijk, het is nu woensdag donderdag en ik kom eindelijk aan schrijven publiceren toe.
Wat ik dan allemaal wél uitgespookt heb vorige week, dat lees je hieronder. 

Looking so sexy 🙂 *buik intrekken!*

Ik heb bijgeleerd. Ik volgde een Copywriting voor het web training bij Wolters Kluwer. We kregen een dag lang les van Mark van Bogaert en gingen naar huis met zijn boek “Scanbaar schrijven“. Nieuwe bedliteratuur enal!

Ik heb nog eens de trein genomen, tijdens de spits. Niet voor een uitstapje naar zee of om naar de luchthaven te gaan. Neenee, samen met den pendelenden, werkenden mensch ging ik op woensdag van Waregem naar Leuven en terug met de trein. Voor een dagje scanbaar leren schrijven.
Het openbaar vervoer en ik, dat is nooit echt een goede match geweest (op één uitzondering na). Ik had er dus niet veel zin in, maar twee uur in de file staan zag ik nog minder zitten. Ik dus de trein op en dat viel al bij al nog goed mee! Ik heb een beetje lijstjes aangevuld in mijn poging-tot-een-bujo. Ik heb in mezelf gelachen met mensen die met Engels jargon spraken à la “we gaan dat dan pinpointen” en ik voelde een zweem van nostalgie bij studenten die elkaar zaten op te jutten voor hun examen.

Ik heb geplaydated (en een nieuw woord uitgevonden?). Sep heeft een heleboel vriendinnetjes in zijn klas en ééntje daarvan kwam samen met haar broertje, zusje en mama bij ons op bezoek. Het was wel druk met 5 kindjes van 4 en jonger, maar de mama’s konden eens babbelen (en van z’n “oh, is dat bij u ook?”-en). We beslisten om een Whatsappgroepje op te starten met de andere mama’s van de eerste kleuterklas erbij om nog meer van die speeldates te organiseren tijdens de vakantie.

Erg sociale media 🙂

Ik heb gefietst. Ja hoor, ik ben weer op de koersfiets gestapt en vergezel mijn papa op zijn wekelijkse uitrusttoertjes langs de Schelde en door de Vlaamse Ardennen terwijl de kindjes met oma de eitjes gaan rapen bij de kippen. Blij dat ik weer aan het sporten ben, want het is nodig! Nog een paar maandjes en ik mag de yogamat weer uitrollen, can’t wait!

We zijn uitgegaan. Mannekes, het was nog eens een weekend als vroeger. Koen en ik samen weggaan. De kinderen genoten van een nachtje bij de meter en bij oma en opa en wij “kwamen nog eens onder de mensen”. Op vrijdag gingen we naar het concert van Lenny Kravitz (goeie nummers, van het concert zelf hadden we precies toch meer verwacht). Op zaterdag introduceerde ik Koen in de wereld van bloggers en instagrammers. Een samenwerking tussen Renilde en Nina resulteerde in een gezellige avond in Nowme in Roeselare. Alweer een leuk plekje ontdekt, oude bekenden gezien, ontdekt dat toffe bloggers ook int echt cool zijn en nieuwe mensen leren kennen. Een meer dan geslaagde avond, als je het mij vraagt.

We hebben gebruncht. En hoe! Ik liet mij weer eens gaan met eitjes, quiche, groentjes en alles wat je bij een brunch zou verwachten. Het zag er very Pinterest uit en het smaakte fenomenaal (al zeg ik het zelf, maar ook mijn gasten zeiden het). En uiteraard was er veel te veel. Maar ik heb nog niemand horen klagen 😉 Die B&B komt er, jong! Of een brunchrestaurantje in Anzegem? Gat in de markt, niet?

En nu gaat het leven weer zijn gewone gangetje. Werken, kinesist, huishouden, kindjes, en vooral… uitkijken naar de vakantie! Allez, onze reis over 3 weken. Die twee maanden kleuter geëntertaind houden, not so much.

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

6 thoughts on “At the moment

  1. Ik heb ooit ook een workshop bij Marc Bogaert gevolgd en vond dat echt superinteressant! Dat boek ga ik mij ook aanschaffen. Merci voor de tip!

    Leuk je vorige week te zien. Binnenkort doen wij een bbq en nodigen jou en enkele andere bloggers graag uit!

    En voor playdates ben ik ook altijd kandidaat he.

  2. De blogmeeting zag er superleuk uit, maar ik heb afgezegd omdat ik even heel erg veel wou/moest slapen. Een avondje (laat) uit zou daar geen goed aan gedaan hebben, met een peuter die steeds vaker weer om 6 uur of vroeger wakker is…

  3. Oh maar zo lief zeg! Ik vind het superfijn om jou (eindelijk) eens in ’t echt te ontmoeten 🙂 En hoera voor playdates! Nu Tuur naar school gaat gaan wil ik dat ook eens beginnen doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.