It’s the little things

Vandaag zag ik een opa en zijn kleinzoontje op een muurtje langs de straat.

Het is al de tweede keer dat ik ze daar zie zitten, op het muurtje in opa’s voortuin. Kijkend naar de voorbijrazende auto’s, wachtend tot oma klaar is met het eten. Of wachtend op de postbode? Gezellig met z’n tweetjes, even weg van de wereld rondom hen. Geen nood aan tv, tablet, stapels speelgoed of zelfs een conversatie.

Ik had wel willen stoppen om te vragen of ik een foto mocht maken. Maar mijn fotografiekunsten zouden dit tafereel geen eer aandoen, integendeel. Het beeld was er ook niet om vastgelegd te worden. Het was er alleen maar om een gevoel op te roepen bij wie het voorrecht had dit te aanschouwen in zijn gejaagde trip van de ene afspraak naar de andere. Een gevoel van nostalgie. En van contentement.

Ik zat nog met mijn werk in mijn hoofd, na een halve dag op kantoor. Mijn razende gedachten werden meteen stopgezet en maakten plaats voor een mijmering. Zo vaak zie ik beelden van een opa en zijn kleinzoon (met mijn papa en Warre bijvoorbeeld), maar zelden wordt het gevoel van nostalgie zo sterk aangesproken. Even stilstaan bij het jachtige leven met miljoenen prikkels die op ons worden afgevuurd en ervan loskomen.

Hoe moeilijk is het niet in een wereld die nooit slaapt en met een brein dat maar blijft doormalen? Zo sterk is de kracht van “the little things”. Wat een zegen dat de simpelste dingen ons nog altijd zo intens gelukkig kunnen maken.

Dit simpele tafereel kan mijn gedachtenstroom even op pauze zetten en mij intens laten genieten. Daarom wou ik het graag met jou delen. Ik hoop dat jij ook zoiets hebt, want het doet toch zoveel deugd.

P.S.: de foto bovenaan komt van op Unsplash.com en is van de fotograaf Vidar nordli-mathisen.
Want ik heb geen foto van het beschreven tafereel (behalve op mijn netvlies ;))

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

One thought on “It’s the little things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.