Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

Ja, ik geef het toe. Ik, de perfecte, intellectuele Supervrouw (*ahum*) heb een guilty pleasure. Ik kijk graag naar programma’s over het leven van de superrijken, genre The Sky is the Limit. Maar ook de iets meer hoogstaande “docu’s” over de meest luxueuze luchtvaartmaatschappijen etc.

Als ik dan zie wie zich tot die superrijken mag rekenen (vaak zijn het gehaaide zakenmannen, maar even vaak zijn het blonde twintigers met een trust fund en valse borsten nog voor die de kans kregen te gaan hangen na drie zwangerschappen), dan besef ik dat er waarschijnlijk niet altijd speciale gaves nodig zijn om rijk te worden. Misschien een beetje geluk, dat wel.

Anyways, ik begin dan gemakkelijk te fantaseren over wat ik zou doen mocht ik ooit zoveel geld hebben. Niet dat die kans erg groot is, ik speel niet op de Lotto en noch copywriting noch brouwen zijn jobs waarmee je gemiddeld genomen fortuinen verdient. Maar dromen mag altijd.

Photo by freestocks.org on Unsplash

Dus, een luchtige post op deze warme dagen: wat zou ik doen met al mijn geld mocht ik multimiljonair zijn? 

 • Het klinkt als een enorm cliché dat de doorsnee Miss Belgian Beauty kandidate verkondigt, maar ik zou een deel aan het goede doel schenken. Het is te zeggen: ik zou verschillende goede doelen steunen. Nu geef ik wel al het één en ander aan sommige organisaties, maar als ik dan écht veel geld (en macht) heb, dan zou ik het anders doen. Mijn huidige idee is om elk halfjaar een benefiet te organiseren, telkens voor een andere organisatie. De uitwerking moet nog gebeuren, maar ik heb wel nog even 😉 Voorlopig doe ik voort zoals ik bezig ben.
 • Dan zou ik ook nog aan mezelf denken, du-uh! Een groot huis, maar niet té groot (ik wil niet verloren lopen in mijn eigen huis!). Het belangrijkste in dat huis is het overdekte zwembad. Ik wil elke ochtend mijn baantjes kunnen trekken, winter of zomer.
 • Bij dat zwembad hoort een poolboy. Van Koen moet ik er ene kiezen van minimum 60 jaar, mét reuma.
 • En als we dan toch bezig zijn met personeel aan te nemen, dan wil ik ook een tuinman (voor de gigantische tuin/park die Koen wil) en een huishoudster. Uiteraard ook beiden bijna pensioengerechtigd. Wij geven werk aan de oudjes, hoe goed is dat!
 • Een nanny nemen we niet. Als ik een huishoudster heb, dan kan ik met de kindjes bezig zijn terwijl zij de afwas doet en de strijk en de kuis. #Supermom
 • Ook in de (uiteraard gigantische, superuitgeruste) keuken zal ik meestal zelf staan.
 • Al zou ik wel maandelijks uitgebreid gaan eten met Koen (oh wait, dat doen we nu al…) en ik zou niet op ne cent kijken (wat nu helaas wel moet).
 • Ik zou minimum 3 keer per jaar op reis gaan: skiën, zomervakantie en ergens tussenin nog eens. En een paar weekendjes weg hier en daar, uiteraard.
 • Ik zou niet echt zot doen wat betreft kledij en accessoires, denk ik. De goede smaak moet blijven, ongeacht het merk, alleen met iets minder tellen als ik een nieuw kleedje koop. Maar geen zotte (lelijke) dingen kopen omdat het van die of die designer is. Uitzondering: een Classic Chanel handtas. Daarover kwijl ik al jaren. Een klassieker die overal bij gaat en er goed uitziet.
 • Ik zou absoluut niet stoppen met werken. Housewife worden en de hele tijd shoppen en het personeel afblaffen, dat is niets voor mij. Ik zou misschien wel een hele hoop projectjes opstarten. Alles wat ik ooit dacht dat ik misschien graag zou doen, dat doe ik dan gewoon. Geen zorgen meer over “wat als het niets wordt?” Tja, dan doe ik wel iets anders 🙂
 • Bij mannen staat een snelle (dure) wagen vaak bovenaan de wish list. Hier echter geen dromen van zotte Lamborghini’s. Maar als er dan nog een beetje geld over is, zou ik wel investeren in een degelijke, grote en toch ook mooie gezinswagen. De koffer moet groot genoeg zijn, iedereen moet comfortabel zitten en ik moet op mijn gemak zitten achter het stuur. En misschien ook nog elektrisch, beetje aan het milieu denken. Veel vraag ik toch niet?

Je ziet het: veel te realistisch, ikke. Geen zotte dromen, maar altijd praktisch blijven denken en met het gezin in het achterhoofd. Daarom dat Karma mij niet rijk maakt, ik zou er te verstandig mee omspringen.

En jullie? Als we nu eens naïef gaan dromen over dikke vette poen, wat zouden jullie doen met tien miljoen? (hé, rijmen en dichten zonder mijn gat op te lichten, I still got it :)).

 

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.