18 maanden Warreliefde

Liefste Warre

Vandaag is het 12 juli, de dag waarop jij exact 18 maanden in ons leven bent. Nu ja, als we willen muggenziften, dan ben je eigenlijk al 41 weken langer in ons leven, want ook toen je nog in mijn buik zat, was je al een beetje deel van de familie. Maar soit, je “officiële leeftijd” is 18 maanden. Anderhalf jaar.

Echt, nog maar 18 maanden? Wekelijks krijgen wij wel eens de vraag: “En, Warreke in september ook al naar school zeker?” Euhm neen, nog een jaar te gaan.
Ik zoek allang niet meer op in de ontwikkelingsboeken in welke fase je zit en of je wel mee bent met je leeftijd. Je ziet zo dat jij zeker niet moet onderdoen voor je leeftijdsgenootjes. Niet alleen op lengte, maar ook op intellectueel/mentaal vlak ben jij al een grote man. Je begrijpt echt alles wat we je zeggen. Je eigen woordenschat is voorlopig nog beperkt tot mama, papa, bal en auto, maar je kan je absoluut wel verstaanbaar maken. En die tranen, krokodillen of echte, die zitten altijd klaar. Maar ze zijn even snel ook weer droog. Je begint een knuffel al meer te appreciëren, tot mijn grote vreugde (maar 3 seconden en dan is het genoeg, hé moeder!).

Het is fenomenaal om te zien hoe snel je alledaagse handelingen onder de knie begint te krijgen. Tanden poetsen, zelf eten, bloemen water geven, opruimen, tekenen… Je ziet het allemaal van ons en – belangrijker – van je broer en je hoeft maar na te doen.

Ah, die grote broer! Grote liefde tussen jullie. Dikke zoenen, dikke knuffels. En ja, je wil ook vaak meespelen met hem. Dat laatste wordt je meestal niet in dank afgenomen, zeker niet als je (per ongeluk met opzet?) zijn blokkenconstructie omvergooit. Of als je de auto afpakt waar hij net mee aan het spelen was. Maar toegegeven, omgekeerd pakt hij soms ook al eens iets af dat jij net gezien had. Tja, typisch broertjes zeker. Maar je laat je zeker niet doen omdat je de jongste bent. Integendeel!

Een karakterke, dat ben je zeker! Je weet wat je wil, wat je niet wil en hoe je het kan krijgen. Je draait iedereen om je kleine chubby vingertje met je schattige blik, maar je laat ze even snel weer wegrennen wanneer je dat keelgat van jou openzet. Het volume dat daaruit komt overstemt nog een heel plein Rode Duivelssupporters!

In september mag je al naar “de grote kindjes” in de crèche. Je gaat nu al af en toe een dagje wennen en het gaat je goed af. Het kan niet snel genoeg gaan voor jou. Net zoals bij het lopen, het moet vooruitgaan, ook al loop je sneller dan je beentjes je kunnen dragen. Bring it on, die uitdagingen!

Maar wacht toch nog maar heel eventjes met groot worden. Ik vind je nog goed zoals je nu bent, mijn kleinste loetie

Liefs

Je mama

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.