Friday’s Food

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik nog eens wat foodie stuff deelde op deze blog. En dat terwijl ik er in het dagelijkse leven wel veel mee bezig ben! Wie mij volgt op Instagram, weet dat wel. Deze week maakte ik nog eens iets met wat restjes uit de koelkast en het bleek een winner te zijn, vandaar dat ik die wel graag met jullie deel.

Homemade fish sticks met spinaziestoemp en een dragonsausje

Nodig (voor 2 personen)

  • 2 filets van witte vis (ik gebruikte pangasius uit onze diepvries)
  • 2 el paneermeel
  • 2 el panko (of gewoon meer paneermeel, eigen keuze)
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • gedroogde dragon
  • gedroogde dille
  • 1 kleine sjalot, fijn gesnipperd
  • boter of olie
  • 20 cl witte wijn
  • 10 cl room
  • sap van een halve citroen (of meer/minder, naar smaak)
  • 150 g mascarpone
  • 200 g spinazie (vers)
  • +/- 500g aardappelen (of hoeveel je gewoonlijk gebruikt voor puree)
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Spoel de spinazie. Doe wat boter / olie in een pan en stoof de spinazie gaar. Laat uitlekken.
  3. Schil de aardappelen en kook goed gaar.
  4. Terwijl de aardappelen op staan, maak je de fish sticks. Snij de (ontdooide) visfilets in kleinere stukken (naar keuze, die van ons waren een 5-tal cm lang en 2 cm breed). Leg ze tussen 2 vellen keukenpapier en dep goed droog. Meng het paneermeel met de panko, peper, zout, dragon en dille (naar smaak). Klop het ei los.
  5. Leg de stukjes vis eerst in het kommetje met bloem, ga daarna door het ei en als laatste door het broodkruimmengsel. Zorg dat ze volledig bedekt zijn. Leg ze meteen op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven (tot ze een goudbruin korstje hebben).
  6. Maak de saus: stoof de sjalot aan in boter tot ze glazig is. Blus met de wijn. Laat een 5-tal minuutjes goed doorkoken en voeg de room en het citroensap toe. Laat opnieuw goed doorkoken.  Voeg de helft van de mascarpone toe en laat de saus indikken.
    Kruid de saus goed met dragon en eventueel peper en zout.
  7. Maak de puree: pureer de aardappelen, voeg de rest van de mascarpone toe en eventueel wat melk om smeuïger te maken. Voeg de spinazie toe en meng goed. Kruid nog met peper, zout en nootmuskaat.

Dien op, eventueel met een lente-uitje over gesnipperd (nog niet geprobeerd, maar lijkt me er wel lekker bij).

Smakelijk!

Published by

Mamafien

Mama - Lief - Zus - Dochter - Vriendin - Danser - Copywriter - Blogger - marketingprofessional - Vrouwen en Bier - Familie - Curious about life - Neurootje - Keukenprinses - Piano - Muziekliefhebber - ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.