Mijn doodgewone gewoontes

Je las het al bij verschillende bloggers, waaronder Kelly, Kelly en Josefien. Hun doodgewone gewoontes. Want we zijn allemaal maar gewone mensen en mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. Dus waarom zou ik anders zijn? Ik deel maar al te graag mijn kleine gewoontes, die voor wat standvastigheid zorgen in ons hectische leven.

 • Voor ik goed en wel aan mijn dag kan beginnen, moet ik een ontbijt achter de kiezen hebben. Ik sla nooit een ontbijt over. Meestal is dat het eerste wat ik doe als ik opsta, soms douche ik eerst (als ik er alleen voor sta in de ochtendspits, bv), maar dan lig ik echt bijna omver van de honger tegen dat ik aangekleed ben. Sporadisch is dat eens een boterham met choco of speculoospasta, maar gewoonlijk is het granola / Kellogg’s “natural” / havermout met yoghurt en groene thee met citroen. Soms is daar een stuk fruit bij, maar meestal komt het er niet van.
 • Ik neem wel altijd fruit en noten (vaak aangevuld met een koekje) mee naar het werk. Hoe uitgebreid ik ook ontbijt, ik kan geen 4u zonder eten. Naast de fysieke ongemakken die ik daarbij voel, word ik gewoon ook echt ambetant.
 • Als ik beneden kom, of thuiskom na het werk, zet ik altijd meteen de radio aan. Wij hebben altijd muziek opstaan. Dat was vroeger bij mijn ouders al en nu nog altijd.
 • Als Koen naar zijn werk vertrekt, geven we altijd een knuffel en een kus. Ja, ook als hij om 5u vertrekt.

 • ‘S morgens breng ik eerst Warre naar de crèche en dan Sep naar de voorschoolse opvang. Ze liggen in die volgorde op mijn weg naar het werk, dus het kon niet beter uitkomen. ‘S avonds is het dan de omgekeerde volgorde.
 • Zondag is weekmenu-dag. Dan trek ik me een uurtje terug om het weekmenu op te stellen en de boodschappen te bestellen bij Collect & Go.
 • Zondag is trouwens ook strijkdag. Als ik erg  veel was heb, doe ik eens een strijkske in het midden van de week, maar meestal stapelen de kleren zich op tot zondag. Of tot als mijn mama eens langskomt en vindt dat het zo niet langer kan 🙂

 • Ik hou van bloemen in huis en probeer dan ook te zorgen dat er altijd een boeketje op onze eettafel staat. Ze fleuren direct het huis op.
 • Op maandag is mijn mama babysit van dienst voor Warre, ook al ben ik een halve dag thuis. In de voormiddag ga ik mijn boodschappen ophalen. Soms ga ik ’s middags voor mijn werk bij mijn ouders eten, soms geniet ik van de vrije voormiddag om wat huishoudwerk of copywriting werk in te halen.
 • Als ik bij mijn ouders ga, lees ik altijd de Libelle. Al zolang ik me herinner, heeft mijn mama daar een abonnement op en dat was het eerste boekske dat ik ooit begon te lezen. De laatste jaren steel ik ook telkens de Libelle Lekker als die er bij zit. Sorry mama…
 • Sep zijn avondritueeltje is altijd hetzelfde en wordt steevast afgesloten met wat lieve woordjes. We hebben een vast dialoogje : “wie is er mijn grote schattebol / dikke vriend?” “Ikke!!” en een “slaapwel, lieve schat” – “slaapwel, mama”. Zo kan mijn ventje rustig gaan slapen.

 • Sinds mijn bureauruimte in orde is, zit ik daar na het avondeten en de afwas meestal nog tot 21u – 21u30. Daarna kijken we meestal nog naar een programma op tv, al dan niet opgenomen. De Rechtbank of Niveau 4, maar een portie Jani voor het slapengaan kan ook de perfecte ontspanning zijn, soms van achter de strijkplank… Als er niets interessants is, lezen we wat of blog ik een beetje. We proberen altijd rond 22u (22u30 ten allerlaatste) naar bed te gaan.
 • Elke avond schrijf ik op wat ik die dag “gepresteerd” heb. Wat ooit begon als “huiswerk” van de psychologe in mijn proces van zelfvertrouwen boosten, is een manier geworden om de dag te overlopen en af te sluiten. Na een hectische dag doet het me goed om eens stil te staan bij alles wat ik gedaan heb, wat er gebeurd is en waar ik dankbaar voor ben.
 • Na het schrijven volgt het smeren. Een goede laag handcrème om mijn handjes ’s nachts te laten herstellen.
 • Nog een laatste in de categorie “avondroutines“: voor ik naar bed ga, ga ik bij onze beide zoontjes nog eens kijken hoe vredig ze slapen. Echt, die emoji met hearteyes is daarvoor uitgevonden! Zo voel ik me elke keer opnieuw. Ik kruip dan met een glimlach in bed. Ik zie me dat nog doen als ze pubers zijn. Ni gezeverd, hé!

En jij? Ik weet zeker dat jij ook van die doodgewone gewoontes hebt. Je kan er enkele delen in de comments of gewoon zelf een blogje schrijven. Ik kom zeker lezen!

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

9 thoughts on “Mijn doodgewone gewoontes

 1. Veel herkenbare gewoontes! Van die radio, bloemen… We hebben trouwens dezelfde bureaulamp, maar de mijne is muntgroen 🙂
  4 uur zonder eten vind ik al lang… Ik hou het meestal niet langer dan 3 uur uit 😉 Maar regelmatig je motortje aanvullen is juist heel gezond hé!
  Totally agree over die emoji met hearteyes… Slapende kindjes zijn heerlijk om naar te kijken!
  Xxx

 2. Ik ga niet meer voor ik ga slapen kijken naar mijn puber, maar ’s morgens maak ik hem wakker en ervaar ik vaak dat warme gevoel er ligt een man, maar het blijft mijn kleine jongen. En toch ook iemand die van de honger doodvalt ’s morgens,…..ik moet eten ’s morgens…

  1. Goh, ik ben echt al benieuwd hoe dat gaat zijn als ze puber zijn! Ik heb geen broer ofzo, dus ik heb geen ervaring met een puberjongen in huis. Laat staan 2!

 3. Leuk om te lezen! Wat ik herken: omvallen als de dag niet meteen met het ontbijt begint en gaan piepen bij slapende kindjes. Wat ik totaal niet herken: strijken. Schrappen die handel! 😉

 4. Het lijkt zo easy die doodgewone gewoontes, ik las ze al op enkele blogs. Ik moet daar toch echt eens over nadenken. De mijne zijn echt té doodgewoon denk ik 🙂
  Dat kijken bij de kindjes, dat doe ik ook, maar ik mag niet meer van hubby, omdat Aline soms eens heel luid zucht en hij dan bang is dat ze wakkerwordt 😀 en eigenlijk, ik zie ook helemaal geen steek als ik haar kamerdeurtje even opendoe, ik luister gewoon naar dat zuchtje van haar ademhaling, heartmelting too!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.