Tram 3, big deal?

Over exact 10 dagen word ik 30. The big 3-0. Tram 3. Naar het schijnt is dat nogal een big deal.

Dat is de leeftijd waarop je “volwassen” zou moeten zijn. 

Haha! Een huis kopen en kinderen krijgen zorgden dat ik me de afgelopen jaren “volwassen” ging voelen. Niet dat cijfertje op een verjaardagskaart.

De leeftijd waarop je nu eindelijk toch moet weten wat je wil doen met de rest van je leven. Of zo. 

Haha! Sommige mensen blijven hun hele leven lang zoeken naar wat ze er nu juist mee willen aanvangen. Ik had een paar jaar geleden echt angsten omdat ik “al 26” was en nog niet wist welke job ik voor de rest van mijn leven wilde doen. Ondertussen heb ik beseft dat je daarin wel groeit. Dat alleen de happy few perfect weten wat ze willen als ze van de schoolbanken komen. Al de rest doet ook maar wat. De ene stoot meteen op iets fantastisch, de ander moet wat langer zoeken. Nog anderen doen om de 5 jaar iets anders, om niet vastgeroest te geraken. Doe wat je graag doet, anders hou je het niet vol. En blijf zoeken tot je het gevonden hebt of blijf er naartoe werken, niet settelen.

Het is de leeftijd die velen vrezen als grens van “oud zijn” of “je oud voelen”. 

Haha! “Je bent maar zo oud als je je voelt” enal! Ik voel me absoluut geen 30 (of 29+). Dikke zever dus, vind ik.

Het is een “belangrijke” verjaardag die serieus moet gevierd worden. 

Oké, daar ben ik het mee eens, maar alleen maar omdat ik graag vier 🙂 Ik vond echter 18 een veel belangrijkere verjaardag, dan mocht je je rijbewijs halen en al! Dan was je “volwassen” voor de wet. Veel stoerder 😉
Sommigen willen hun 30ste verjaardag helemaal niet vieren, ze worden er depressief van (echt, ik had ooit een collega die géén kussen, géén felicitaties, niets wou op zijn 30ste verjaardag. Allez zeg! :)). Daar kan ik niet bij. Elke verjaardag moet gevierd worden! 30 is natuurlijk een mooi rond getal, dus dat mag wat uitbundiger gevierd worden. Dat klopt. Al vrees ik dat dat dit jaar bij mij niet het geval zal zijn. Ik verjaar exact een week voor ons huwelijksfeest. De aandacht gaat dus vooral naar het plannen van die grote dag op 19 augustus. Ik hoop alleen dat mijn verjaardag niet vergeten wordt. Het is niet omdat ik de week erna al in de belangstelling sta samen met mijn lief dat ik dat ene dagje helemaal van mezelf niet mag hebben hé! 🙂

Mij mag je dus zeker feliciteren op 12 augustus. Mij mag je overladen met wensen en kussen. Maar geen blikken vol medeleven. Geen “en hoe voel je je nu? Nu je 30 bent?” (Euh, ik ben jarig, ik voel me goed, aja!).

 

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

11 thoughts on “Tram 3, big deal?

  1. Tram 3, daar was ik al op mijn 29ste verjaardag over aan het zagen. Dat ik dat niet zag zitten. Net gescheiden en alleenstaande mama. Tot ik 2 maanden later een hartstilstand kreeg, 45min werd gereanimeerd en 4 elektroshocks met een coma … . Toen ik weer wakker werd was ik zo euforisch en blij dat ik mijn 30ste verjaardag nog KON vieren. Vanaf dan vier ik 2x per jaar mijn verjaardag! Want elke dag is een geschenk en feest! Geniet er dubbel en dik van!

  2. ik vind dat het ieder jaar mooier wordt 🙂 ik maak wel ieder jaar minder fuzz rond mijn verjaardag, gewoon omdat het mij niet zo belangrijk lijkt als vroeger denk ik 😀

  3. ik vind dat het ieder jaar mooier wordt 🙂 ik maak wel ieder jaar minder fuzz rond mijn verjaardag, gewoon omdat het mij niet zo belangrijk lijkt als vroeger denk ik 😀

  4. Allereerst, proficiat met je verjaardag alvast. Geniet er van en laat je verwennen, kijk terug op alle moois wat geweest is en alle leuks wat nog komen zal! Ik wilde je ook bedanken voor de link naar het interessante artikel over Johan Braekman. Ik moet toegeven dat het wel wat losmaakt bij mij.

  5. Ik vond dat een prima excuus om goed te vieren en voor één keer wat duurdere cadeau’s te krijgen 🙂 En de perfecte gelegenheid om een nieuwe traditie te starten met mijn papa! Maar verder maakte ik mij totaal niet druk om tram 3.

  6. Zelf een prille dertiger en nog steeds alles prima hier! Grappig dat je 30 wordt in de periode rond je trouwfeest: onlangs trouwde mijn nicht, en zij werd de dag nadien 30. Ze had altijd gezegd dat ze voor haar 30ste wilde trouwen, dus dat kwam mooi uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.