Friday’s Fixes: Hal make-over

Vandaag gaan we het eens niet over eten hebben, maar wel over interieur.
Ik ben heus geen interieurgoeroe, dus verwacht hier ook geen technisch vakmanschap om U tegen te zeggen.
Ik ben gewoon iemand die meer dan twee jaar geleden een huis gekocht heeft en dat beetje bij beetje probeert in te richten. Als ik dan iets doe waar ik toch wel trots op mag zijn, dan toon ik dat ook graag. Misschien om anderen te inspireren. Of gewoon om te tonen hoe mooi het geworden is 🙂

Ik ergerde mij al een tijdje aan onze hal. Het zag er altijd zo rommelig uit en het was niet bepaald een mooie verwelkoming voor de gasten die de voordeur binnenstapten.

DSC_2736
Interessant en ordelijk kunnen we dit niet echt noemen. 

Ik wou er dus verandering in brengen. Het leek me nog een haalbaar werkje dat ik zelf wel kon aanpakken. Zo deed ik dus. Ik kreeg een plank van de ouders om het lief zijn hoeden op te verzamelen. Ik ging op uitstap naar de Gamma en kocht twee steunen voor de plank en een spuitbus met koperkleurige verf. Wat verf-, meet- en boorwerk (dat laatste door het lief, boren in beton is lastig voor de armen :)) et voilà!

De kapstokken zijn dezelfde als ervoor, uit IKEA. Het hout heb ik wit geverfd met een overschotje van de wieg en de hangers in koper gespoten. Het mandje voor de sjaals komt uit de Axion.

Het schoenenrek komt ook uit IKEA (eigenlijk uit een badkamercollectie, denk ik). Ik twijfel nog of ik dit ook wit ga verven of niet. Het is nog mooi zoals het is.

De muren worden binnenkort ook geverfd, dan zal het écht wit zijn en niet meer “plaksel”-wit.

Voor een niet zo handig persoon vind ik dit toch een geslaagd DIY projectje.
Nu nog de rest van de hal. En de living. En de badkamer. En de wc’s. En de berging. En de garage. En schilderwerk in de keuken. Alles is meer dan leefbaar momenteel, hoor. Alleen mag de afwerking toch gaan komen, zo na drie jaar in het huis te wonen…

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

Published by

Mamafien

Soms een Superwoman, soms hulpeloos. Maar vooral gewoon Delphine.

5 thoughts on “Friday’s Fixes: Hal make-over

  1. Ik vond de rommeligheid der eerste foto nog best meevallen eigenlijk, maar je mag best trots zijn op je DIY-projec, leuk gedaan! Een mandje voor sjaals vind ik een topplan, dat ga ik keihard pikken in ons nieuwe huis!

  2. Ik vond de rommeligheid der eerste foto nog best meevallen eigenlijk, maar je mag best trots zijn op je DIY-projec, leuk gedaan! Een mandje voor sjaals vind ik een topplan, dat ga ik keihard pikken in ons nieuwe huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.